Ring oss på +46 40-671 00 05 eller +46 8-673 01 55  |   order@connectmarketing.se

Gåvokort Julklapp Företag .se

Observera! Nedanstående regler gällde 2020,
vi vet fortfarande inte vad som gäller för 2021

 Det rådde en tillfällig utökning av skattefrihet för gåvor. Fram till den 31 december 2020 kunde man ge bort en gåva värd upp till 1 000 kronor till personalen utan att de behöver skatta för den.
Beslutet gällde utöver de möjligheter att ge skattefria gåvor som redan finns, exempelvis julklappar.

Regler för gåvokort och julklappar

Det är viktigt att känna till skattereglerna. Skatteverkets grundsyn är att alla gåvor till anställda ska beläggas med skatt för mottagaren. Men man har skapat undantag för julklappar, jubileumsgåvor och minnesgåvor. För dessa gåvor behöver personalen inte betala skatt, så länge gåvans värde inte överstiger vissa belopp.

Julklappar

Julen är den vanligaste orsaken till att företaget ger gåvokort till sin personal. Om mottagaren inte ska tvingas betala skatt på gåvan får den inte kosta mer än 450 kronor inklusive moms. Man räknar inte in företagets utgifter för administration och transporter i gåvans värde. Eftersom våra priser alltid anges exklusive moms får du här en liten lathund som hjälp att hålla dig under denna nivå. I momssatserna 25, 12 och 6% får gåvan kosta 360, 401 respektive 424 kronor.

Istället för att ge personalen julklappar är det många företag som skänker pengar till välgörenhet. Om det är arbetsgivaren som bestämt det är detta skattefritt för de anställda.

Jubileumsgåvor

Det här är en gåva från arbetsgivare till personalstyrkan för att fira att företaget fyller 25, 50, 75 eller 100 år. Denna gåva får vara lite dyrare, och maxbeloppet för skattefrihet är 1 350 kronor exklusive moms.

Minnesgåvor

En minnesgåva är inget som man ger till alla anställda. Här handlar det om en gåva till en viss anställd för att fira en specifik händelse. Gåvan ges i samband med att den enskilde fyller jämna år (från 50 år och uppåt), att denne varit anställd i 20 år och uppåt, eller att personen avslutar sin anställning, efter minst 6 år i företagets tjänst.

Här har du som företagschef verkligen chansen att visa uppskattning – en minnesgåva får nämligen ha ett värde på ända upp till 15 000 kronor.

Gåvokort och presentkort

Presentkort jämställs skattemässigt med reda pengar, och ska därmed beskattas, om dessa går att växla in mot riktiga pengar. Om presentkortet bara går att byta mot en vara är den skattefri för mottagaren, om den i övrigt håller sig under beloppsgränserna vi nyss nämnde.

Hela vårt breda utbud

Brett och uppskattat utbud med tusentals produkter till snabb leverans.

Önskar ni ett kostnadsfritt förslag?

Ange e-postadress och eventuella önskemål
så återkommer vi med ett kostnadsfritt förslag!